hoe kies ik mijn hemd

  • Geplaatst op
  • Door Formen
  • 0
hoe kies ik mijn hemd

 

de basis

Enkele goede basisstukken in je kleerkast zijn al een goed begin.  Een effen wit hemd in een perfecte pasvorm is onmisbaar net als zijn lichtblauwe broertje.  Twee hemden die je voor tal van gelegenheden kan dragen, casual of dressed.

 

pasvorm

Formen hanteert twee pasvormen, regular en slim fit.  Een regular fit hemd heeft een rechte comfortabele snit die je als gegoten zit.  Slim fit betekent in de letterlijke zin slanke pasvorm.  Dat type hemden zijn niet alle mannen op het lijf geschreven.  Hanteer onze maattabel om zeker te zijn dat je een hemd kiest dat past bij jouw lichaamstype.  De juiste fit is heel belangrijk, een goed zittend overhemd bepaalt de helft van jouw uitstraling !

 

kraag

Naast de pasvorm is ook de kraag belangrijk bij het maken van je keuze.  De sportieve button down kraag heeft twee knoopjes en die kraag zie je meestal bij onze casual hemden.  Een moderne kent kraag typeert de zogenoemde business hemden, strak en klassevol.  Als je graag een das of strik draagt dan is deze kraag een goede keuze.  De Italiaanse kraag tenslotte valt iets breder en oogt heel chic en stijlvol.  Dit type kraag zie je vaak bij ceremoniehemden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden