GRATIS verzending vanaf €85
GRATIS retourneren
snelle levering
#IKKOOPBELGISCH

kleur in je kleerkast

  • Geplaatst op
  • Door Free
  • 0
kleur in je kleerkast

Kleuren beïnvloeden je mood.  Wat...?  Jawel, kleur speelt een belangrijke rol in je manier van denken en hoe je je voelt !

Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij je op; van blijdschap tot onrust, van ontspanning tot enthousiasme. Daarnaast kan kleur informatie doorgeven, zonder dat daarbij woorden nodig zijn. Denk aan de rode stip op een waterkraan, iedereen weet wat deze betekent. Ook kan kleur een waarschuwing zijn. Een duidelijk voorbeeld hiervan is een stoplicht.

Kleuren kunnen je verleiden en je hersenen, je gemoedstoestand, je humeur, maar ook je gedrag beïnvloeden. Je krijgt energie van een gele kamer, waar het in een donkere kamer moeilijk is om opgewekt te blijven. 

BLAUW

Vertrouwen, zekerheid, stabiliteit en verantwoordelijkheid zijn de kernwoorden van de kleur blauw. Je ziet de kleur blauw vaak in logo's van banken, sociale netwerken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. 
Niet zo vreemd dus dat blauwe hemden het best verkopen. Elke man heeft wel een lichtblauw hemdje in de kleerkast. Het is zoals de little black dress voor de dames, dé perfecte keuze voor elke gelegenheid.


BRUINEen aardse tint die associaties heeft met natuur en de aarde. Het staat voor geborgenheid, een authentiek kleur die ook een stoer effect kan geven. Een robuuste kleur en vaak geliefd bij mannen.

In de mode zien we deze zomer een heropleving van de naturels. Bruin, beige en ecru zijn helemaal terug van weggeweest en die trend zet zich ook komende winter door.

 

GROEN


Een vreedzame kleur die associaties oproept van gezondheid, rust en natuur. Het wordt vaak gebruikt om een ontspannen sfeer te creëren. Groen is rustgevend en geeft hoop en versterking.
Alle tinten groen doen het ook goed in kleding. Kaki wordt nog steeds geassocieerd met stoer en mannelijk, knipoog naar het leger...? 

  

ROOD


De kleur van liefde, van weleer, de kleur van passie en van wijn; klinkt het in een welbekende Nederlandse songtekst. En dat klopt, kleurenpsychologie geeft aan dat rood staat voor impulsiviteit, jeugdigheid, lef, kracht en passie. Het creëert een gevoel van urgentie en het straalt een gevoel van zelfvertrouwen, kracht, energie en sensualiteit uit.

 

WIT 


Is wit een kleur of niet, de meningen zijn verdeeld. Wit staat voor onschuld, puurheid en is een neutrale kleur. Het straalt kalmte en rust uit en is erg makkelijk te combineren met veel andere kleuren.

Net als een blauw hemd is ook een wit hemd een must have! Kijk eens rond op je volgende business meeting. De witte hemden zullen talrijk aanwezig zijn :-) 

Ook voor een huwelijk of een andere feestelijke gelegenheid wordt vaak voor een wit overhemd gekozen. Want ja, mijne heren, de dames gaan meestal met de eer lopen als het aankomt op de meest opvallende outfit. Dus wij hullen ons in een mooi, netjes opgestreken wit hemd en stralen zo vertrouwen, stijl en klasse uit. 

Tip: kies voor fijne details in je witte hemd. Donkerblauwe knoopjes bijvoorbeeld die mooi matchen met de kleur van je kostuum. Of ga voor een das of strikje in dezelfde tint van het kleedje van je madam. Twinning is winning!

Naast deze kernkleuren zoals wij ze noemen zijn er nog een aantal kleuren die eerder seizoensgebonden zijn. Geel bijvoorbeeld is een zonnige, zomerse kleur. In de winter zien we oker opduiken, een variant. Hetzelfde geldt voor oranje, nog zo'n typische zomerkleur. 

 


Doe vooral je eigen zin onder het motto;

les goûts et les couleurs ne se discutent pas 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
GRATIS verzending vanaf €85
GRATIS retourneren
snelle levering
#IKKOOPBELGISCH