Menu
EUR
HEMDEN STRIJKEN, KINDERSPEL

HEMDEN STRIJKEN, KINDERSPEL

Hemd strijken, kinderspel!

Het vraagt slechts een kleine inspanning om onze hemden mooi te strijken. Met onderstaande strijktips helpen we je graag op weg.

 

De hemden van Formen zijn gekend om hun kwaliteit en strijkbaarheid. De weefsels voor onze hemden worden dan ook met de grootste zorg uitgezocht. 


BEKIJK HET LABEL

In ieder overhemd zit een label met daarop belangrijke informatie.
Zet het strijkijzer aan op de stand die aangegeven is op het label. Wacht met strijken tot je strijkijzer op temperatuur is.

 

HOUD REKENING MET DE STOF

De meeste hemden kunnen aan de buitenkant gestreken worden, maar pas op met bijzondere stoffen. Heel gladde stoffen of donker gekleurde hemden kunnen verkleuren of zelfs beschadigen als deze in aanraking komen met een heet strijkijzer. Strijk deze hemden dan ook altijd aan de binnenzijde. Deze tip geldt ook voor hemden met een print!

 

SCHOUDERPAND EN DE KRAAG

Maak de knoopjes van het hemd los en schuif één mouw over het uiteinde van de strijkplank. Door de andere mouw zachtjes aan te trekken kun je het schouderpand helemaal recht op de plank krijgen. Strijk het schouderpand vervolgens netjes plat. Strijk daarna ook het kraagje recht. Neem bij het strijken van het schouderpand ook het deel van de mouw mee dat al om de strijkplank zit.


BODY

Als het schouderpand en de kraag gestreken zijn, haal je het overhemd van de plank en draai je het een kwart slag zodat je het uiteinde van de plank recht in de schouder kan steken. Houd het hemd zo, dat het uiteinde op de plank ligt, terwijl de rest van het hemd tussen jou en de strijkplank hangt. Strijk vanuit het midden naar buiten, neem ook even de tijd om het borstzakje goed plat te strijken. Wanneer je het stuk op de plank gestreken hebt, draai je het hemd voorzichtig verder, zodat er een nieuw stuk tevoorschijn komt.


MOUWEN

De mouwen zijn het moeilijkste om te strijken. Neem een mouw bij de zijnaad en leg deze op de strijkplank. Strijk de mouw vervolgens met je handen plat, totdat hij – aan beide kanten – helemaal recht ligt. Strijk de mouw voorzichtig plat. Als je een strijkvouw op je mouw wilt, neem dan ook de randen mee. Als je deze vouw liever niet ziet, strijk dan tot ongeveer twee centimeter van de rand en vouw vervolgens de mouw een klein stukje op.

 

STRIJK DE MANCHETTEN ALS LAATST

De manchetten strijk je op het laatst. Deze strijk je eerst aan de binnenkant. Daarna draai je ze om en strijk je de buitenkant. Druk het strijkijzer niet te hard op de stof, anders komen de randjes van het manchet in de rand te staan.


HANG HET HEMD NETJES OP

Als het overhemd net gestreken is, dan is het nog een beetje warm en daarmee extra gevoelig voor kreuken. Hang het daarom direct op een kleerhanger met het bovenste boordknoopje gesloten, zodat het er ook nog onberispelijk uitziet als je het wilt dragen!

 

 

Tags

Nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van exclusieve voordelen !
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €85,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »